FAQ

Frequently Asked Questions: (FAQ)

Algemeen:

Thee is onze passie en dat stralen we dan ook graag uit in alles wat we doen. Daarnaast is al onze thee speciaal geselecteerd door onze officieel erkende Thee Sommelier. Dat betekent de hoogste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Iedereen kent waarschijnlijk wel een wijn Sommelier, iemand die alles weet van wijnen. Een Thee Sommelier kent alles op het gebied van thee. Thee is een complex product, net als wijn en koffie. Dat vraagt om kennis en ervaring. Het selecteren van de beste thee, het samenstellen van het mooiste palet aan smaken en versheid van thee kunnen herkennen zijn belangrijke eigenschappen van een goede Thee Sommelier.

Kort en krachtig; je kunt thee op Curaçao niet bewaren in papieren zakjes en al helemaal niet met een doorkijk venster. Wij leveren onze thee in gesloten hersluitbare zakken zonder venster of in blikvorm. Thee verliest snel haar smaak wanneer er lucht en licht bijkomt. De houdbaarheid van (losse) thee loopt dan terug van maximaal 2 jaar naar enkele maanden. Ook het bewaren van thee in glazen doorzichtige potten is uit den boze en verkort de houdbaarheid aanzienlijk.

Het verschil in de kwaliteit van theeaanbieders is vele malen groter dan het verschil in aanbieders van bijvoorbeeld wijn. Naast het productieproces in land van herkomst, de verscheping, de opslagmethode en de gebruikte additionele ingrediënten heb je ook nog te maken met een verwerkingsproces.

 

Zo gebruiken de grote merken; dust. Dust is niet meer dan vermalen poedervormige thee die in massa wordt geproduceerd. Vaak worden hier theesoorten meerdere typen thee voor gebruikt. Dust is veelal een matige kwaliteitsstandaard voor thee.
Dan heb je nog broken leaves, het meest gebruikte type op de markt. 75% van de markt gebruikt deze broken leaves en deze kun je veelal terugvinden in veel blends. Echter binnen broken leaves zie je een zeer groot verschil in kwaliteit. Het Thee Atelier maakt ook gebruik van broken leaves, maar wel van allerhoogste kwaliteitsstandaard.
Bij het Thee Atelier maken we ook gebruik van full leaf tea. Dit zijn hele bladeren en van de allerhoogste kwaliteitsstandaard. Deze full leaves vind je bijvoorbeeld terug in de drakenparels (deze worden door veel andere aanbieders verkocht met broken leaves).

Thee met toevoegingen of fruit thee (infusie) kan goed bewaard worden ondanks de warmte. Wel
adviseren wij een gesloten donkere zak te gebruiken en de thee niet in direct zonlicht te laten staan. Wij hebben een speciale opslagmethode ontwikkeld voor de opslag hier op het eiland. Deze methode zorgt ervoor dat wij de kwaliteit op ieder gewenst moment kunnen garanderen.

We hebben ons jarenlang voorbereid op onze komst naar Curacao. In de voorbereiding hebben we
met tientallen leveranciers gezeten en alle thee geproefd. We hebben gezocht naar de beste prijs- /kwaliteit per leveranciers. Door gebruik te maken van alleen de beste leveranciers kunnen wij deze prijzen aanbieden.

Thee is een natuurproduct dat van vele factoren afhankelijk is. Wij staan voor de kwaliteit, maar kunnen helaas niet voorkomen dat er per batch een hele kleine afwijking kan zijn in smaak en geur. Elke batch is uniek al is het verschil in smaak altijd minimaal.

Bezorgen en afhalen:

Op dit moment is het alleen nog mogelijk om onze thee te laten bezorgen. Wij hopen jullie binnen
afzienbare tijd te mogen verwelkomen in onze Experience Store. Ons vestigingsadres is dus
momenteel geen bezoekadres.

Wij willen onze thee betaalbaar houden voor iedereen. Daarom hebben we gekozen voor een kostenneutrale bezorgprijs van Nafl. 7,00. Voor order boven de Nafl. 200,00 bezorgen we gratis.

Wij bezorgen van maandag tot en met vrijdag, maar per gebied. Wanneer bezorgen wij waar?

Maandag: Binnenstad Willemstad (o.a. Punda, Otrabanda, Pietermaai, Scharloo)
Dinsdag: Westelijk Willemstad (o.a. Piscadera, Brievengat, Muizenberg)
Woensdag: Oostelijk Willemstad (o.a. Ronde Klip, Montana, Bonham, Mahaai)
Donderdag: Bandariba (o.a. Spaanse water, Jan Thiel, Oostpunt, Hanenberg)
Vrijdag: Bandabou (o.a. St. Michiel, Westpunt, Barberm Grote Berg)

Retourneren:

Omwille van hygiëne kunnen wij geleverde bestellingen helaas niet meer retour nemen. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn over jouw bestelling dan kun je ons mailen op: info@theeatelier.com. We zullen er dan alles aan doen om je een gepaste oplossing te bieden.

Wij staan voor ons product en besteden de grootste aandacht aan de kwaliteit hiervan. Mocht het onverhoopt gebeuren dat onze thee niet aan de te mogen verwachten kwaliteitsstandaard voldoet; dan krijg je van ons kosteloos een nieuwe verpakking. Onder kwaliteitsgarantie verstaan wij een vers product van de allerhoogste kwaliteit die wij kunnen bieden. Als het product niet vers is of dat wij constateren dat de kwaliteit niet optimaal is dan bieden wij u kosteloos een nieuw product aan.

Betalen:

Je kunt bij ons contant betalen bij aflevering of vooruitbetalen per bank. Momenteel beschikken wij nog niet over (GPRS) pinapparatuur of de mogelijkheid om digitaal te betalen. Wij verwachten volgend kwartaal (Q3-2023) dat u bij ons ook middels SWIPE (pin) en online kunt betalen.